Vad säger våra kunder om digital bokföring?

Referenser

”Det finns inte på kartan att jag skulle byta tillbaka till pappersbaserad bokföring.”

Stefan West, XL Tekno Ab

Stefan driver sedan cirka 20 år tillbaka ett företag som servar utrustning för lantbruk, och reser även världen runt för att hålla skolningar åt andra lokala entreprenörer. Stefan var NK Bokförings första kunds som övergick till digital bokföring.

– Det finns inte på kartan att jag skulle byta tillbaka till pappersbaserad bokföring. Tidigare hade jag ett enkelt faktureringsprogram och en anteckningsbok i bilen, men det räckte inte för att komma ihåg allt och ha koll på reskontran. Det var både krångligt och tog för mycket tid, minns Stefan.
– Faktureringen släpade alltid efter och det skulle alltid finnas färgpatroner, kuvert och frimärken hemma, tillägger han.
Han har nu använt Netvisor i två års tid och är mer än nöjd.
– Jag har nu fullständig överblick över det ekonomiska läget, jag behöver inte hålla en massa saker i minnet och jag kan fakturera direkt från bilen om jag vill. Ofta gör jag utkast till fakturorna direkt och fyller på vartefter. Att använda programmet är både enkelt och smidigt – det sparar inte bara mycket tid utan också mycket bekymmer, konstaterar Stefan.

”Netvisor sparar mig en hel söndag varje månad, som jag tidigare avsatte för bokföringen – och dessutom en resa till bokföringsbyrån.”

Niclas Örn, Österbottens Takservice Ab

Sedan 2016 driver Niclas Örn Österbottens Takservice Ab, som utför olika former av tak- och fasadarbeten såväl till privatpersoner som till fastighetsbolag, myndigheter, organisationer samt företag. Företaget sysselsätter 5-10 personer, beroende på säsong.
För Niclas är det viktigt att hänga med i utveckling och för att få möjlighet att övergå till digital bokföring bytte han därför bokföringsbyrå hösten 2021.
– Nu slipper jag spara alla kvitton, som tidigare tenderade att finnas utspridda i de olika bilarna, och inköpsreskontran är betydligt enklare att hantera med Netvisor. Dessutom har jag bättre koll på ekonomin nu – något jag tidigare lade mycket tid på genom att själva skapa olika typer av Excel-tabeller, berättar Niclas.
Sedan bytet till digital bokföring är hans pappershantering så gott som obefintlig.
– Jag sköter all administration för företaget själv och Netvisor sparar mig en hel söndag varje månad, som jag tidigare avsatte för bokföringen – och dessutom en resa till bokföringsbyrån.

”- Möjligheten för oss att ha full insyn i ekonomin i realtid trots att vi sitter på olika adresser, är den största fördelen med den digitala bokföringen.”

Andre’ Norrgård, Br. Norrgård Öb

Andre´ driver tillsammans med sin bror Jimmy företaget som erbjuder allt från jordbyggnadsarbeten till vägunderhåll i form av snö- och slyröjning och även andra typer av entreprenadsprojekt. Just det faktum att de är två delägare innebar en del utmaningar med traditionell, pappersbaserad bokföring.
– Vi har anlitat NK Bokföring ända sedan starten 2016 och fick tidigt erbjudande om att övergå till digital bokföring. Vi var tveksamma och valde att skjuta upp saken i flera månader innan vi vågade ta steget, minns André.
Med facit i hand kan han konstatera att de var oroliga helt i onödan.
– Övergången gick mycket smidigt eftersom NK Bokföring skötte allt det praktiska. Inom loppet av några månader hade alla våra leverantörer övergått till att sända oss e-fakturor i stället för pappersfakturor och kvittohanteringen ett minne blott tack vare skanningsfunktionen i mobilen. Tidigare var det mer kutym att något kvitto saknades än att det inte gjorde det, minns han. Dessutom har nu de båda bröderna fullständig överblick över både försäljning och inköp.
– Just möjligheten för oss båda att ha full insyn i ekonomin i realtid trots att vi sitter på olika adresser, är den största fördelen med den digitala bokföringen, anser André.