Mitä asiakkaamme sanovat?

Suositukset

”En ikinä vaihtaisi takaisin paperiseen kirjanpitoon.”

Stefan West, XL Tekno Ab

Stefanilla on jo 20 vuotta ollut yritys, joka huoltaa maatalouden laitteita. Hän matkustaa myös ympäri maailmaa pitämässä koulutuksia paikallisille yrittäjille. Stefan oli NK Bokföring-yrityksen ensimmäinen asiakas, joka siirtyi digitaaliseen kirjanpitoon.

– En ikinä vaihtaisi takaisin paperiseen kirjanpitoon. Aikaisemmin minulla oli yksinkertainen laskutusohjelma ja muistikirja autossa, mutta niiden avulla en muistanut kaikkea enkä pystynyt olemaan perillä reskontrasta. Se oli hankalaa ja vei paljon aikaa, Stefan muistaa.
– Laskutus laahasi aina jäljessä ja aina piti olla väripatruunoita, kirjekuoria ja postimerkkejä kotona, hän lisää.
Hän on nyt käyttänyt Netvisoria kaksi vuotta ja on enemmän kuin tyytyväinen.
– Minulla on nyt täydellinen käsitys taloudellisesta tilanteestani, minun ei tarvitse muistaa valtavasti asioita ja voin halutessani laskuttaa suoraan autosta. Usein teen laskun luonnoksen heti ja täytän tarvittaessa. Ohjelman käyttäminen on yksinkertaista ja joustavaa – se säästää paljon aikaa ja vaivaa, Stefan toteaa.

”Netvisorin avulla minulle säästyy kokonainen sunnuntai joka kuukausi, jonka aikaisemmin käytin kirjanpitoon, ja lisäksi säästän matkan kirjanpitotoimistoon.”

Niclas Örn, Pohjanmaan Kattohuolto Oy

Vuodesta 2016 lähtien Niclas Örnillä on ollut Pohjanmaan Kattohuolto Oy, joka suorittaa erilaisia katto- ja julkisivutöitä yksityishenkilöille, kiinteistöyhtiöille, viranomaisille, organisaatioille ja yrityksille. Yritys työllistää 5-10 henkilöä vuodenajasta riippuen.
Niclasille on tärkeää seurata kehitystä ja saadakseen mahdollisuuden siirtyä digitaaliseen kirjanpitoon, hän vaihtoi kirjanpitotoimistoa syksyllä 2021.
– Nyt minun ei tarvitse säästää kaikkia kuitteja, jotka aikaisemmin olivat hajallaan eri autoissa. Myös ostoreskontraa on huomattavasti helpompi käsitellä Netvisorin avulla. Lisäksi minulla on talous paremmin hallinnassa nyt. Siihen minulta kului aikaisemmin paljon aikaa, koska laadin itse erilaisia Excel-taulukoita, Niclas kertoo.
Vaihdettuani digitaaliseen kirjanpitoon papereiden käsittely on lähes olematonta.
– Hoidan kaiken yrityksen hallinnon itse ja Netvisorin avulla minulle säästyy kokonainen sunnuntai joka kuukausi, jonka aikaisemmin käytin kirjanpitoon, ja lisäksi säästän matkan kirjanpitotoimistoon.

”- Juuri mahdollisuus, että molemmilla on tarkka reaaliaikainen käsitys taloudesta, vaikka olemme eri osoitteissa, on suurin etu digitaalisessa kirjanpidossa.”

Andre’ Norrgård, Br. Norrgård Öb

Yhdessä veljensä kanssa Andrélla on yritys, joka tarjoaa kaikkea maanrakennustöistä teiden ylläpitoon lumenajon ja vesakon raivauksen muodossa. Yritys suorittaa myös muun tyyppisiä urakointihankkeita. Juuri se tosiasia, että osakkaita on kaksi, merkitsee haasteita perinteisessä, paperiasiakirjoihin perustuvassa kirjanpidossa.
– Olemme käyttäneet NK Bokföring-yritystä alusta lähtien 2016 ja saimme aikaisin tarjouksen siirtyä digitaaliseen kirjanpitoon. Olimme epävarmoja ja valitsimme lykätä asiaa useita kuukausia ennen kuin uskalsimme ottaa askeleen, André muistelee.
Tietäessään nyt tuloksen hän voi todeta, että he olivat huolestuneita aivan turhaan.
– Siirtyminen tapahtui erittäin joustavasti, koska NK Bokföring hoiti kaikki käytännön asiat. Parin kuukauden sisällä kaikki toimittajamme olivat siirtyneet lähettämään meille sähköisiä laskuja paperilaskujen sijaan ja matkapuhelimen skannaustoiminnan ansiosta kuittien käsittely oli enää muisto. Aikaisemmin joku kuitti aina puuttui, hän muistelee. Lisäksi veljeksillä on nyt täysi käsitys sekä myynnistä että ostoista.
– Juuri mahdollisuus, että molemmilla on tarkka reaaliaikainen käsitys taloudesta, vaikka olemme eri osoitteissa, on suurin etu digitaalisessa kirjanpidossa, sanoo André.